Protezare fixă cu ajutorul implanturilor dentare
Cazul 42

Protezare fixă cu ajutorul implanturilor dentare

Cazul 42: Implant dentar MegaGen AnyRidge

Cazuri • Septembrie 2022

Pacient in varsta de 67 de ani, cunoscut cu boala parodontala severa cu mobilitate avansata a tuturor dintilor, care se prezinta in cadrul clinicii noastre atat din motive functionale, cat si estetice.

Acesta a optat pentru extractia dintilor afectati si protezarea fixa cu ajutorul implanturilor dentare, pacientul dorind respectarea formei si a culorii danturii proprii. Avand in vedere pierderea osoasa importanta, cauzata de patologia pacientului, acesta a necesitat in vederea reabilitarii, atat de sinus lift extern, cat si de aditie osoasa cu os artificial si membrana de colagen.

S-au inserat 10 implanturi dentare la nivel maxilar si 7 la nivel mandibular, pe baza carora s-au realizat protezari fixe metalo-cermice mandibular si ceramica pe zirconiu la nivel maxilar.

N.B. Cel de-al 7-lea implant mandibular a fost inserat la o luna distanta de la interventia initiala- defectul osos local fiind prea avansat pentru inserarea implantului in acelasi timp operator.

 

Protezare fixă cu ajutorul implanturilor dentare
Protezare fixă cu ajutorul implanturilor dentare 1
Protezare fixă cu ajutorul implanturilor dentare 2
Protezare fixă cu ajutorul implanturilor dentare 3
Imaginile sunt prezentate în ordinea evoluției tratamentului, de la situația inițială la rezultatul final.

Implanturile dentare oferă un suport pentru dinții artificiali, eliminând orice neplăceri provocate de aceștia. În plus, implanturile îmbunătățesc masticația și vorbirea. Acestea vă oferă o forță de masticație mai mare, conservarea dinților naturali rămași, confort sporit și estetică superioară.

Programare consultație

Dorești sfaturi, informații suplimentare și detalii despre implant dentar megagen anyridge? Solicită o consultație gratuită.

Loading...