Protezare fixă cu ajutorul implanturilor dentare
Cazul 42

Protezare fixă cu ajutorul implanturilor dentare

Cazul 42: Proteze scheletate cu sisteme speciale de prindere

Cazuri • Septembrie 2022

Pacient in varsta de 67 de ani, cunoscut cu boala parodontala severa cu mobilitate avansata a tuturor dintilor, care se prezinta in cadrul clinicii noastre atat din motive functionale, cat si estetice.

Acesta a optat pentru extractia dintilor afectati si protezarea fixa cu ajutorul implanturilor dentare, pacientul dorind respectarea formei si a culorii danturii proprii. Avand in vedere pierderea osoasa importanta, cauzata de patologia pacientului, acesta a necesitat in vederea reabilitarii, atat de sinus lift extern, cat si de aditie osoasa cu os artificial si membrana de colagen.

S-au inserat 10 implanturi dentare la nivel maxilar si 7 la nivel mandibular, pe baza carora s-au realizat protezari fixe metalo-cermice mandibular si ceramica pe zirconiu la nivel maxilar.

N.B. Cel de-al 7-lea implant mandibular a fost inserat la o luna distanta de la interventia initiala- defectul osos local fiind prea avansat pentru inserarea implantului in acelasi timp operator.

 

Protezare fixă cu ajutorul implanturilor dentare 1
Protezare fixă cu ajutorul implanturilor dentare 2
Protezare fixă cu ajutorul implanturilor dentare 3
Imaginile sunt prezentate în ordinea evoluției tratamentului, de la situația inițială la rezultatul final.

Protezele scheletale cu sisteme speciale de prindere reprezintă soluții de tratament care necesită înaltă specializare atât a medicului stomatolog, cât și a tehnicianului dentar, fiind recomandate în special pacienților cu edentații extinse, însă care prezintă încă suficienți dinți naturali rămași pe care se pot realiza astfel de lucrări dentare.

Programare consultație

Dorești sfaturi, informații suplimentare și detalii despre proteze scheletate cu sisteme speciale de prindere? Solicită o consultație gratuită.

Loading...