Lucrări fixe cimentate la nivelul maxilarului din ceramica pe zirconiu
Cazul 57

Lucrări fixe cimentate la nivelul maxilarului din ceramica pe zirconiu

Cazul 57: Protetică dentară

Cazuri • 2024/01

Pacient în vârstă de 41 de ani, purtător de proteze dentare mobile de aproximativ 5 ani, cu resorbții osoase severe la nivelul maxilarului și al mandibulei, s-a prezentat în cadrul clinicii noastre cu dorința reabilitării orale fixe cu ajutorul implanturilor dentare.

Pe parcursul unui an s-au efectuat adiții osoase la nivelul maxilarului (sinus lifting) și al mandibulei (tehnica Khoury, adiție laterală și verticală a zonei molarilor și premolarilor) cu ajutorul cărora am reușit inserarea a 6 implanturi Straumann la nivel maxilar și 8 implanturi dentare mandibular (4 Straumann, 4 MegaGen Anyridge).

Cazul a fost o adevărată provocare, nu numai chirurgical, dar și protetic. Prin prisma resorbției osoase severe maxilare în zona frontală și a purtării îndelungate a protezelor mobile, la momentul consultului inițial, pacientul prezenta un etaj inferior al feței micșorat cu profil concav .

Reabilitarea orala funcțională și estetică, s-a realizat cu ajutorul unei lucrări fixe cimentate la nivelul maxilarului din ceramica pe zirconiu și a 3 lucrări din ceramica pe zirconiu fixe cimentate la nivelul mandibulei.

Lucrări fixe cimentate la nivelul maxilarului din ceramica pe zirconiu
Lucrari fixe cimentate la nivelul maxilarului din ceramica pe zirconiu 1
lucrari-fixe-cimentate-ceramica-7
lucrari-fixe-cimentate-ceramica-6
lucrari-fixe-cimentate-ceramica-4
lucrari-fixe-cimentate-ceramica-2
lucrari-fixe-cimentate-ceramica-5
lucrari-fixe-cimentate-ceramica-3
Imaginile sunt prezentate în ordinea evoluției tratamentului, de la situația inițială la rezultatul final.

Servicii și tratamente de protetică: coroane și punți dentare din materiale nobile sau seminobile, ceramică dentară și fațetări ceramice sau compozite, proteze mobile sau mobilizabile, încrustații din aur, argint sau ceramică.

Programare consultație

Dorești sfaturi, informații suplimentare și detalii despre protetică dentară? Solicită o consultație gratuită.

Loading...