Mituri despre albirea dinților

Mituri despre albirea dinților

Cosmetică dentară • 7 August 2015

Unul dintre cele mai cerute tratamente de estetică dentară este cel de albire a dinților. De-a lungul vremii, procedeele de albire dentară s-au tot perfecționat, însă au lăsat loc nașterii unor mituri tot mai crezute de către pacienți.

Pentru a înlătura orice informație falsă, vom vorbi în rândurile ce urmează despre cele mai populare mituri privind tratamentele de albire dentară.

Mit: Tratamentul de albire a dinților subțiază smalțul dentar

Adevăr: Acest mit a luat naștere probabil din cauza sensibilității ușoare a dinților cu care o parte dintre pacienți se confruntă o scurtă perioadă de timp după tratamentul de albire. Însă procedeele actuale nu afectează dinții, nu subțiază smalțul și nu prezintă niciun risc pentru sănătatea dentară.

Mit: Albirea dentară este dureroasă

Adevăr: Dacă pacientul prezintă carii netratate, afecțiuni gingivale sau retracții ale gingiei, răni în cavitatea orală, atunci albirea dentară poate crea un disconfort pacientului. În cabinetul stomatologic aceste probleme vor fi tratate înainte de a efectua albirea dentară, astfel încât riscurile vor fi înlăturate.

Mit: Tratamentul de albire dentară atacă dinții

Adevăr: Această afirmație este complet falsă. Există mai multe metode de albire a dinților în cabinetul stomatologic, însă niciuna dintre acestea nu afectează sănătatea dentară.

Mit: Rezultatul albirii dinților este permanent

Adevăr: Din păcate menținerea albului dentar după albire depinde foarte mult de pacient. Fumatul accelerează îngălbenirea dinților și formarea tartrului. De asemenea pacientul ar trebui să se spele pe dinți sau măcar să bea un pahar cu apă după consumul alimentelor care pătează dinții: struguri negri, fructe de pădure, cafea, vin roșu, ciocolată etc. Tratamentul de albire dentară poate fi realizat periodic și la intervale mari de timp, cu condiția ca pacientul să respecte normele de igienă orală.

Mit: Dinții închiși la culoare nu pot fi albiți

Adevăr: Cu cât dinții au o culoare mai închisă, cu atât mai spectaculoase vor fi rezultatele albirii profesionale. Desigur, pot fi necesare mai multe ședințe de tratament sau chiar prelungirea tratamentului de albire la domiciliu pentru a ajunge la albul dorit. Persoanelor cu dinții mai închiși la culoare chiar le este recomandată albirea profesională, pentru a dobândi un zâmbet strălucitor.

Mit: Tratamentul de albire cu laser este cel mai bun

Adevăr: Toate tratamentele de albire profesională a dinților sunt eficiente și doar medicul stomatolog poate decide care este cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Fiecare tip de tratament are indicațiile sale, astfel că, în funcție de statusul dentar, dar și de stilul de viață al pacientului, medicul stomatolog va hotărî prin ce metodă va realiza albirea dentară.

Mit: Pentru a menține albul dinților, trebuie să renunțați la cafea sau la vinul roșu

Adevăr: Cafeaua, vinul roșu, ciocolata, fructele de pădure sunt alimente care pătează dinții dacă sunt lăsate mult timp să acționeze. Dacă însă vă spălați pe dinți imediat după consumul acestora sau măcar clătiți gura cu apă vă veți păstra albul dentar. Așa se explică faptul că multe persoane care au un zâmbet imaculat își “permit” să bea cafea și să mănânce ciocolată sau fructe de pădure fără a-și mai face griji cu privire la aspectul dinților.

Atunci când hotărâți să faceți un tratament de albire dentară, trebuie să îi adresați medicului stomatolog orice întrebare aveți. Albirea dentară va avea efecte doar asupra dinților naturali, însă plombele, lucrările protetice, coronițele, implanturile nu își vor modifica culoarea. De aceea este indicat să intrebați medicul stomatolog cu privire la așteptările pe care ar trebui să le aveți în urma tratamentului de albire profesională a dinților.

 

Programare consultație

Dorești sfaturi, informații suplimentare și detalii despre serviciile noastre? Solicită o consultație gratuită.

Loading...