Implanturi dentare

Implanturi dentare

Implantul dentar reprezintă un "șurub", de dimensiunea dinților naturali realizat din titan - un metal 100% biocompatibil cu țesuturile umane. Implantul dentar va înlocui un dinte (sau mai mulți) care a fost pierdut în urma unei extracții sau a altor complicații.

Înainte de a lua orice decizie, este foarte importantă o consultație a medicului stomatolog prin care acesta să stabilească dacă se poate face sau nu un implant dentar. Medicul va examina atent cavitatea orală și va pune întrebări despre eventuale boli ale pacientului, despre starea generală de sănătate a acestuia, alergii și stil de viață.

Implantul dentar este în prezent cea mai folosită și recomandată metodă pentru a înlocui dinții lipsă, pe care apoi se pot realiza lucrări ceramice, protetice, coroane pe implant, punți pe implant. În funcție de situația fiecărui pacient în parte, stomatologul stabilește tipul implantului necesar pentru bune rezultate.

Întreaga procedură durează până la câteva luni, incluzând mai mulți pași pentru realizarea cărora nu este nevoie să vă luați concediu. Procedura de implantare nu este deloc dureroasă, având loc sub anestezie locală, la fel ca în cazul extracției dentare. Pentru realizarea unui implant este necesar să existe suficient țesut osos pentru fixarea tijei, însă există și proceduri de adiție osoasă prin care se suplimentează cantitatea de os existentă.

După inserția unui implant dentar se va aștepta o perioada intre 3 și 6 luni denumită perioada de osteointegrare. În această perioada corpul uman va crea țesut osos nou, care se va depune în jurul filetelor implantului. După această perioadă de osteointegrare, se poate începe procedura de încărcare (realizarea coroanei dentare finale).

Implantul dentar se apropie cel mai mult de un dinte natural, îmbunătățind masticația și oferind avantajele estetice cele mai bune. Implantul dentar nu presupune afectarea dinților vecini și chiar protejează osul arcadei, fiind durabil și rezistent.

Pentru detalii despre implantul dentar puteti consulta 10 intrebari frecvente despre implantul dentar si Cum se realizeaza un implant dentar.

Implanturile dentare oferă un suport pentru dinții artificiali, eliminând orice neplăceri provocate de aceștia. În plus, implanturile îmbunătățesc masticația și vorbirea.

Acestea vă oferă o forță de masticație mai mare, conservarea dinților naturali rămași, confort sporit și estetică superioară.

 

Programare consultație

Dorești sfaturi, informații suplimentare și detalii despre serviciile noastre? Solicită o consultație gratuită.

Loading...