Implanturi dentare

Implantul dentar reprezintă un "șurub", de dimensiunea dinților naturali realizat din titan - un metal 100% biocompatibil cu țesuturile umane. Implantul dentar va înlocui un dinte (sau mai mulți) care a fost pierdut în urma unei extracții sau a altor complicații.

Implant dentar

Înainte de a lua orice decizie, este foarte importantă o consultație a medicului stomatolog prin care acesta să stabilească dacă se poate face sau nu un implant dentar. Medicul va examina atent cavitatea orală și va pune întrebări despre eventuale boli ale pacientului, despre starea generală de sănătate a acestuia, alergii și stil de viață.

Implantul dentar este în prezent cea mai folosită ÅŸi recomandată metodă pentru a înlocui dinÅ£ii lipsă, pe care apoi se pot realiza lucrări ceramice, protetice, coroane pe implant, punÅ£i pe implant. În funcție de situația fiecărui pacient în parte, stomatologul stabilește tipul implantului necesar pentru bune rezultate.

Întreaga procedură durează până la câteva luni, incluzând mai mulÅ£i paÅŸi pentru realizarea cărora nu este nevoie să vă luaÅ£i concediu. Procedura de implantare nu este deloc dureroasă, având loc sub anestezie locală, la fel ca în cazul extracÅ£iei dentare. Pentru realizarea unui implant este necesar să existe suficient Å£esut osos pentru fixarea tijei, însă există ÅŸi proceduri de adiÅ£ie osoasă prin care se suplimentează cantitatea de os existentă.

După inserția unui implant dentar se va aștepta o perioada intre 3 și 6 luni denumită perioada de osteointegrare. În această perioada corpul uman va crea țesut osos nou, care se va depune în jurul filetelor implantului. După această perioadă de osteointegrare, se poate începe procedura de încărcare (realizarea coroanei dentare finale).

Implantul dentar se apropie cel mai mult de un dinte natural, îmbunătăÅ£ind masticaÅ£ia ÅŸi oferind avantajele estetice cele mai bune. Implantul dentar nu presupune afectarea dinÅ£ilor vecini ÅŸi chiar protejează osul arcadei, fiind durabil ÅŸi rezistent.

Pentru detalii despre implantul dentar puteti consulta 10 intrebari frecvente despre implantul dentar si Cum se realizeaza un implant dentar.


Protezare fixa pe implanturi
Cazul clinic 36

Pacientul, în vârstă de 67 de ani, s-a prezentat la cabinet din motive estetice și funcționale.

Împreună cu pacientul am optat pentru o protezare fixa pe implanturi. Reabilitarea a fost efectuată cu ajutorul unei lucrari fixe (12 elemente metalice-ceramice, 500 lei/element) stabilizat prin montarea pe 6 implanturi dentare (Megagen, preț 400 euro/implant).

25 Februarie 2017Protezare fixa pe implanturi →


Lucrare protetică fixă: 8 implanturi și protezare
Cazul clinic 35

Pacientul, senior în vârstă de 75 ani, s-a prezentat în cabinet cu o edentație totală mandibulară. Pacientul a dorit să schimbe lucrarea mobilă (proteza) cu o lucrare protetică fixă. În urma planului de tratament, am stabilit inserarea a 8 implanturi și protezarea cu o lucrare metalo-ceramică fixă. Pacientul este cetățean italian și s-a lucrat contra cronometru.

3 Februarie 2016Lucrare protetică fixă: 8 implanturi și protezare →


Edentație totală bimaxilară
Cazul clinic 18

Pacientul s-a prezentat în cabinet cu o edentație totală bimaxilară. Au fost inserate 8 implanturi la maxilar și 8 implanturi la mandibulă. După perioada de osteointegrare au fost făcute două punți totale metalo-ceramice (ceramica Ivoclar D'sign).

20 August 2014Edentație totală bimaxilară →


Implanturi și punte fixă metalo-ceramică
Cazul clinic 17

Pacienta s-a prezentat atât din motive estetice, dar mai ales funcționale. Întrucât pacienta a refuzat categoric varianta protezei mobilizabile, variantă propusă de mai mulți medici care o consultaseră anterior, am hotărât să alegem varianta inserării a 8 implanturi dentare (Alpha-Bio). După perioada de osteointegrare am protezat cu o punte fixă metalo-ceramică (Ivoclar D'sign).

18 August 2014Implanturi și punte fixă metalo-ceramică →


Implanturi Alpha Bio și punte pe suport de Zirconiu
Cazul clinic 13

Pacienta prezenta o edentație superioară totală. Am inserat 6 implanturi (Alpha Bio), am așteptat 6 luni pentru osteointegrare și am realizat o lucrare fixă din ceramică pe suport de Zirconiu.

6 Septembrie 2013Implanturi Alpha Bio și punte pe suport de Zirconiu →


Dacă ai o problemă sau nelămurire despre implanturi dentare te rugăm sa ne contactezi pentru a stabili o consultație, un plan de tratament sau alte detalii suplimentare.

Pentru servicii stomatologice similare în categoria Implantologie consulta lista completa de servicii de stomatologie. Pentru costuri si preturi implanturi dentare, consulta lista completa de preturi si servicii de implantologie.


Alături de colaboratorii mei și o echipa profesionistă de tehnicieni orice zâmbet poate fi recâștigat. Și, odată cu el, încrederea în sine.

Despre noi

Dorești sfaturi, informații suplimentare și detalii despre serviciile noastre? Solicită o consultație gratuită.

Contactează-ne!