Coroane dentare metalo-ceramice

Coroanele dentare au scopul de a readuce la forma naturală și la starea de normală funcționare, un dinte deteriorat.

Coroane dentare metalo-ceramice

Acest tip de restaurare dentară se utilizează în următoarele cazuri:

  1. dintele prezintă leziuni carioase extinse și nu ramane o structură sanatoasă suficientă pentru o obturație sau încrustație – în general, orice dinte care păstrează mai puțin de 50% din materialul natural necesită reconstrucție coronară;

  2. dintele este fracturat si nu poate fi restaurat prin tehnici traditionale, utilizand materiale compozite de asemenea in cazul leziunilor carioase extinse, pacientul poate opta pentru o restaurare coronara, pentru un plus de protectie;

  3. tratamentul endodontic de canal radicular se finalizeaza deseori cu instalarea unei coroane dentare, pentru a proteja dintele vulnerabil – in special molarii;

  4. bruxismul, dieta deficitara si eroziunea dentara pot produce o deteriorare atat de extinsa, incat coroana devine singura optiune de restaurare;

  5. estetica dentara utilizeaza coroanele ceramice pentru o infrumusetare a zambetului.

Coroana dentară trebuie sa intruneasca anumite conditii, cum ar fi sa indeplineasca toate functiile dintelui natural pe care il acopera si sa arate la fel ca acesta, sa permita igienizarea cu ata dentara, sa nu retina resturi alimentare, sa nu fie incomoda si sa nu modifice ocluzia.


Coroane total fizionomice E-Max
Cazul clinic 41

Pacienta, in varsta de 33 de ani, s-a prezentat la cabinet cu o lucrare veche (inestetica) cu dorinta de a o schimba. Am decis impreuna cu pacienta si tehnicianul sa o schimbam cu coroane total fizionomice E-Max. Rezultatul a fost unul wow.

10 Octombrie 2018Coroane total fizionomice E-Max →


Coroane si fatete E-Max
Cazul clinic 40

Pacienta, in vârstă de 30 de ani, s-a prezentat la noi din motive estetice. Impreuna cu pacienta am optat pentru o protezare cu coroane si fatete E-Max.

Cazul a fost unul foarte dificil pentru ca am imbracat doar o parte din dinti. Am reusit sa obținem aceeasi forma si culoare cu cea a dintilor naturali, păstrând vitalitatea dintilor protezati, rezultatul fiind unul spectaculos.

13 August 2018Coroane si fatete E-Max →


Coroane dentare E-Max
Cazul clinic 39

Pacientul, în vârstă de 28 de ani, a dorit sa aiba un zâmbet perfect (de hollywood). Am optat pentru o protezare cu coroane dentare E-Max.

Cazul a fost extrem de dificil datorită edentației incisivilor laterali superiori, dar si a tremelor (strungăreața) din zona frontală. In final am obținut rezultatul mult dorit de pacient.

20 Septembrie 2017Coroane dentare E-Max →


Coroane dentare E-Max
Cazul clinic 37

Pacienta, in varsta de 27, a dorit un zâmbet perfect -- obținut cu ajutorul coroanelor dentare E-Max.

18 Septembrie 2017Coroane dentare E-Max →


Lucrare metalo-ceramică (design)
Cazul clinic 34

Pacienta (25 ani) s-a prezentat în cabinet din motive estetice și împreună am optat pentru o lucrare metalo-ceramică (design). La sfârșit am reușit să-i redăm zâmbetul mult dorit.

3 Februarie 2016Lucrare metalo-ceramică (design) →


Lucrare fixă din ceramică și coroane metalo-ceramice
Cazul clinic 33

Pacienta, în vârstă de 27 de ani, s-a prezentat în cabinet din motive estetice. Cazul a fost o adevărată provocare întrucât pacienta avea un dinte lipsă în zona frontală superioară. Pacienta și-a dorit un zâmbet perfect și a optat pentru o lucrare fixă din ceramică pe zirconiu în zona frontala si coroane metalo-ceramice in zonele laterale. Cazul nu a fost deloc unul ușor deoarece spațiul în zona frontală era limitat - pentru o lucrare corectă atât functional cât și estetic a fost nevoie de o preparare foarte atentă a bonturilor protetice și de o amprentă perfectă.

17 Septembrie 2015Lucrare fixă din ceramică și coroane metalo-ceramice →


Malocluzie și coroane metalo-ceramice
Cazul clinic 32

Pacientul, în vârstă de 24 de ani, s-a prezentat din motive estetice, functionale și, mai ales, sociale. Cazul a prezentat dificultăți din cauza malocluziei (inchiderea incorectă a gurii) pacientului. Dupa înregistrarea cu arcul facial, împreuna cu tehnicianul am găsit soluția unei ocluzii corecte. În urma tratamentului protetic (coroane metalo-ceramice) am obținut rezultatul dorit de pacient.

29 Mai 2015Malocluzie și coroane metalo-ceramice →


Protezare fixă cu lucrare metalo-ceramică
Cazul clinic 30

Pacienta, în vârstă de 81 de ani, s-a prezentat la cabinet cu probleme funcționale și estetice la maxilarul inferior. După efectuarea tratamentelor de canal și șlefuirea dinților, am optat pentru o protezare fixă (lucrare metalo-ceramică).

10 Februarie 2015Protezare fixă cu lucrare metalo-ceramică →


Coroană dentară fixă metalo-ceramică
Cazul clinic 29

Pacientul, în vârstă de 37 de ani, s-a prezentat cu o lucrare efectuata în Spania (proteză scheletată superioară) și acuza probleme funcționale și estetice. Analizând cazul și ținând cont de dorința pacientului de a scăpa de lucrarea mobilă, am reușit o lucrare fixă metalo-ceramică, ceea ce a conferit pacientului o mai bună masticație, aspectul dorit și, implicit, o mai mare incredere in sine.

23 Decembrie 2014Coroană dentară fixă metalo-ceramică →


Refacere tratamente și coroană metalo-ceramică
Cazul clinic 26

Pacienta, în vârstă de 28 de ani, s-a prezentat din motive estetice, acuzand un miros neplăcut și sângerarea gingiilor. Am recurs la îndepărtarea vechii lucrări, refacerea tratamentelor de canal precum și a bonturilor protetice. Gingia prezenta o iritație cronică, dar prin adaptarea corectă a noii lucrări ceramice, aceasta și-a recăpătat aspectul natural. Fiind o zonă estetică importantă am apelat la o lucrare metalo-ceramica (Ivoclar D'sign).

17 Septembrie 2014Refacere tratamente și coroană metalo-ceramică →


Coroane dentare metalo-ceramice
Cazul clinic 10

Pacienta s-a prezentat în cabinet din motive estetice. Am hotărât refacerea celor 4 incisivi superiori cu ajutorul a 4 coroane de acoperire metalo-ceramice (pentru o mai bună estetică), iar părțile laterale prin 2 lucrări fixe metalo-ceramice. Toate lucrările au fost realizate din ceramică Vita.

12 Decembrie 2012Coroane dentare metalo-ceramice →


Coroane dentare metalo-ceramice Vita
Cazul clinic 4

Pacientul s-a prezentat la cabinet din motive estetice. Vechea lucrare acrilică a fost îndepărtată, refacute tratamentele de canal cât și bonturile protetice. Pentru un mai bun aspect fizionomic am optat pentru o protezare individuală a dinților prin coroane de acoperire metalo-ceramice (ceramică Vita 450 RON / element).

12 Decembrie 2012Coroane dentare metalo-ceramice Vita →


Coroane dentare individuale metalo-ceramice
Cazul clinic 3

Pacientul s-a prezentat în cabinet cu o lucrare prost adaptată și dinții cariați. Am refăcut tratamentele endodontice precum și bonturile protetice (pivoți metalici). Noua lucrare este din coroane individuale metalo-ceramice (ceramică Vita).

12 Decembrie 2012Coroane dentare individuale metalo-ceramice →


Dacă ai o problemă sau nelămurire despre coroane dentare metalo-ceramice te rugăm sa ne contactezi pentru a stabili o consultație, un plan de tratament sau alte detalii suplimentare.

Pentru servicii stomatologice similare în categoria Protetică consulta lista completa de servicii de stomatologie. Pentru costuri si preturi coroane dentare metalo-ceramice, consulta lista completa de preturi si servicii de protetică.


Alături de colaboratorii mei și o echipa profesionistă de tehnicieni orice zâmbet poate fi recâștigat. Și, odată cu el, încrederea în sine.

Despre noi

Dorești sfaturi, informații suplimentare și detalii despre serviciile noastre? Solicită o consultație gratuită.

Contactează-ne!