Șlefuirea cu prag

Pentru executarea ireproșabilă a coroanele și punților dentare recomand șlefuirea cu prag.

Șlefuirea cu prag

Șlefuirea cu prag pe care o practic, presupune o preparare specială a dintelui și a unei tehnici minuțioase de frezare. Pragul gingival este o suprafata orizontală ce formeaza un unghi de 90° cu axul lung al dintelui, pe suprafața acestuia sprijinindu-se marginile lucrări protetice (coroana).

Față de șlefuirea clasica (tangențială), șlefuirea cu prag este mult mai bună din punct de vedere parodontal - adică terminația preparației dintelui este foarte precisă și atunci adaptarea lucrării dentare poate fi precisă, ceea ce va menaja gingia de orice fel de iritație. Astfel, se realizează o continuitate între rădăcina dintelui și marginea lucrării, eliminând orice dehiscență care ar putea leza gingia. În cazul dinților șlefuiți fără prag, marginile lucrării împing gingia, o irită, în timp aceasta va fi inflamată, iar ulterior se va retrage, scăzând implantarea dinților.


Protezare dinți frontali cu lucrare ceramică
Cazul clinic 27

Pacienta s-a prezentat din motive estetice, cu probleme în zona frontală superioară. De comun acord am stabilit protezarea dinților frontali superiori printr-o lucrare ceramica (D'sign). După ablația vechilor coroane, tratamentele endodontice, refacerea bonturilor cu pivoți din fibră de sticlă, înregistrare cu arcul facial (la tehnician) și șlefuirea dinților, am obținut rezultatul mult dorit din punct de vedere estetic și funcțional.

11 Noiembrie 2014Protezare dinți frontali cu lucrare ceramică →


Dacă ai o problemă sau nelămurire despre șlefuirea cu prag te rugăm sa ne contactezi pentru a stabili o consultație, un plan de tratament sau alte detalii suplimentare.

Pentru servicii stomatologice similare în categoria Protetică consulta lista completa de servicii de stomatologie. Pentru costuri si preturi șlefuirea cu prag, consulta lista completa de preturi si servicii de protetică.


Alături de colaboratorii mei și o echipa profesionistă de tehnicieni orice zâmbet poate fi recâștigat. Și, odată cu el, încrederea în sine.

Despre noi

Dorești sfaturi, informații suplimentare și detalii despre serviciile noastre? Solicită o consultație gratuită.

Contactează-ne!